fredag den 30. juli 2010

Grovflutes




Jeg er vild med et godt stykke lunt brød til mad.
Vi har derfor næsten altid brød i fryseren, der er lige til at lune i ovnen. Selvfølgelig er frisk brød altid at foretrække synes jeg, men sådan går det ikke altid.

Her er en god opskrift på nogle grovflutes der er lækre til maden, madpakken, tapas osv.

3 stk. grovflutes
1/2 dl. olie
4 dl. mælk
1 dl. tykmælk el. lign.
25 g. gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
350 g. grovmel, f.eks. grahamsmel el. lign.
350 g. hvedemel
Evt. kerner af forskellige slags

Gæren røres ud i olie, mælk og tykmælk, sukker og salt tilsættes.
Hvis der skal kerner i, røres de i inden melen tilsættes.
Derefter røres grovmel og hvedemel i, lidt ad gangen.
Dejen skal hæve lunt i 1,5 time og formes derefter til 3 flutes.
Hæver igen i 40 min.
Brødene sættes i en kold ovn der tændes på 200 grader og efterfølgende 15 min ved 225 grader.

5 kommentarer:

Kaylovesvintage sagde ...

that looks great , I will bring some flour back next week from Denmark and try it when I get back
enjoy

Mette sagde ...

Great, I hope it will work:)

Kaylovesvintage sagde ...

I will let you know

Joan sagde ...

Hej Mette
Flot blog du har, jeg er lidt ny i det med at bage men vil nok snart prøve at bage flutes, ved ikke om jeg er helt tabt men du skriver at de skal sættes i en kold ovn der tændes på 200 gr. og efterfølgende 15 min ved 225 gr. hvor lang tid skal de have på 200 gr. inden man sætter den på 225 gr. og er det en varmluft ovn eller alm. ovn?

glæder mig til at følge dig

venlig hilsen Joan

Mettes Mad m.m. sagde ...

Hej Joan
Tak for din kommentar. Brødene skal ind i en kold ovn der derefter tændes på 200 grader. Det er for at de hæver lidt mere inden de bages. Når ovnen så er på 200 grader, skrues den op på 225 grader og bages 15 min. Det er på alm. ovn, da det altid er ca. 10% varmere når man tænder for varmluften. Men ovne er jo forskellige, så du må vurdere hvordan det fungere i din ovn.
Venlig hilsen Mette