søndag den 5. juni 2011

Koldskål med kammerjunkere



Det har været så varmt de sidste par dage at jeg ikke har haft den store appetit. Men en ting kan jeg altid spise, og det er koldskål. Nogle gange med kammerjunkere andre gange bare med friske jordbær og frisk hakket mynteblade.

Koldskål
1 l. tykmælk
4 æggeblommer
3 tsk. vaniljesukker el. kornene fra 1 vaniljestang og ca. 2 spsk. sukker
lidt revet citron
Kan holde sig på køl i en kande el. lign. 2-3 dage


Kammerjunkere ca.140 stk.
250 g. smør
1 dl. mælk 
1 æg
100 g. sukker
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker el. kornene fra 1 vaniljestang
revet skal af 1 citron
500 g. hvedemel


Rør smør og sukker sammen og tilsæt dernæst bagepulver, vaniljesukker, citron og æg. Melet skal i til sidst. Røres sammen så der ikke er klumper i dejen.
Rulles ud til lange pølser og skæres i ca. 1,5 cm. stykker. Stykkerne vendes om på siden og rundes lidt i formen.
Bages ved 180 grader i 15 min. til de er sprøde og gyldne.

2 kommentarer:

Karen sagde ...

Det kunne jeg godt spise lige nu. Det ser lækkert ud, Mette:)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Bare kom Karen! Det står på køl:)