mandag den 29. august 2011

Henkogte tomater, anno 2011Jeg fik en lille portion tomater fra min brors drivhus den anden dag. De duftede af varme, sommer og det vil jeg gerne strække lidt længere ved at henkoge dem.
Jeg skar dem i halve og pressede så mange som muligt ned i et Weck glas, som er perfekt til henkogning.
Dernæst tilsatte jeg et par hvidløg, frisk rosenmarin, basilikum og olivenolie så overfladen var dækket.
De skal henkoge i ovnen ved 130 grader i en times tid. De er færdige når glasset bobler lidt.
Tomaterne smager meget intens når de har trukket i et stykke tid i køleskabet. De kan anvendes til alt som man ellers vil bruge en dåse tomater i, de smager bare meget meget bedre.

5 kommentarer:

Hanne's verden sagde ...

Uhmmm, endnu en variant af sommer på glas. Jeg er vild med det!!
Hvor finder du Weck glas?

Mettes Mad m.m. sagde ...

Hej Hanne
Det kan varmt anbefales, så holder sommeren også lidt længere. Weck glas kan man af og til få i Netto, men jeg har købt et større parti i Tyskland på et tidspunkt. Det er bare glas man ikke kan få nok af!

Steffen sagde ...

Har du tænkt at gemme dem i køleskab?

Jeg spørger fordi jeg lige har forsøgt at henkoge 6 kg tomater i weck glas og de fik på 110 grader i flere timer. Der skete det er gummiringene udvidede sig og er nu for store. De lader ikke til at trække sig sammen igen. Det betyder at henkogningen mislykkedes, fordi der nu kan komme luft ind. - Jeg leder efter min fejl. Og det lader til at de ikke havde behøvet så meget tid før de var henkogt og derved ville gummiringen måske/nok have holdt til det ved ikke at udvide sig.

Maria sagde ...

ultra lækkert!!
Jeg har lige købt WECK glas på sylteglas.dk

Mettes Mad m.m. sagde ...

Hej Steffen
Mine glas bor altid i køleskabet, men jeg mener at den dybere mening med henkogning er at de er konserverede når de har været en tur i ovnen og glasset er helt tæt lukket.
Super ærgeligt at det er mislykkedes med gummiringene, det er aldrig sket for mig i ovnen men til gengæld i opvaskeren adskillige gange. Så noget tyder på at man skal være varsom med varmen. Håber du finder ud af noget.
Mvh. Mette

Maria: tak for tippet, det er nogle skønne glas. Og vi skal snart henkoge-amok inden sæsonen slutter:)