torsdag den 8. november 2012

Pæretærte


Denne opskrift på pæretærte har fulgt mig siden gymnasietiden, og den er stadig en sikker vinder. Jeg foretrækker creme fraiche tilsat kornene fra en hel vaniljestang til, men skal det være mere som dessert, kan en kugle god vaniljeis anbefales.
Jeg er begyndt at bage tærter i metalforme, da jeg har erfaret at bunden bliver mere sprød ift. et porcelænsfad. 

150 gram smeltet smør
125 gram sukker
250 gram hvedemel
1 æg
1 spsk. kanel
1/2 spsk. stødt ingefær
4-5 friske skrællede pærer skåret i mindre stykker

Alle de tørre råvarer blandes sammen, æg tilsættes og dernæst smør.
Dejen æltes med hænderne til den er fast. Halvdelen af dejen fordeles som bunden i et smurt tærtefad og pærerstykkerne fordeles jævnt. Det sidste tærtedej smuldres over pærerne og drysses evt. med lidt ekstra kanelsukker.

Bages i 35-40 minutter til dejen er sprød og gyldes ved 200 grader.

2 kommentarer:

Pernille sagde ...

Uhm elsker tærter - den ser lækker ud :o)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak skal du have Pernille. Den er også altid en sikker vinder her.
Hilsen Mette