Jeg bager rigtig meget brød, da det er nemt når man har en god opskrift, og så har det den forel at man ved hvad der er i!
Denne opskrift er min favorit for tiden og kan varieres ved at anvende en anden meltype, krydderurter eller tilsætte kerner. Jeg har eksperimenteret en del med denne opskrift og tilsat rugmel og forskellige kerner. Jeg har fundet ud af at brødet bliver mere fladt og hæver ikke så meget hvis der er meget groft mel i. Men det er jo smag og behag.
25 g. gær
5 dl. koldt vand
2 spsk. groft salt
200 gr. grahamsmel
480 gr. hvedemel
Gæren opløses i vandet sammen med salt. Grahamsmel røres i først og hvedemelen til sidst. Dejen er klistret og det skal den være!
Hæver natten over ca. 12 timer i køleskabet.
Bages 10 min. ved 275 grader og derefter 25-30 min, ved 200 grader.
4 kommentarer:
yep kan kun tilslutte mig at verdens nemmeste brød også er super lækkert at spise. Har smagt det et par gange og det er et stort hit hos mig!
KH Rikke
Tak Rikke. Det er i hvert tilfælde nemt at lave, og det går jeg ind for!
Jeg undrer mig over hvordan man bager brødet, når det er så klistret? :-)
Mvh. en ny i faget
Hvis dejen er meget klistret, kan man enten hælde den ud på en bageplade når den har hævet, eller hælde dejen ud på et meldækket bord og folde den ind under "sig selv" et par gange.
Prøv evt. at lur lidt Meyers Bageri, der er mange gode tips.
Hilsen Mette
Send en kommentar