Jeg har fået denne lækre ret for længe siden hos en af mine venner og fik en virkelig "craving" efter den i dag. Jeg stod tideligt op, gik til slagteren, på grønttorvet og en tur til den lokale asiatiske butik.
Desværre var de løbet tør for koriander, det kunne ellers have givet en ekstra lækker smag til retten, hvis man altså kan lide det. Jeg kogte nogle brune ris til og da det er en lidt fed ret, kunne man snildt have snuppet en grøn salat til. Det vil jeg gøre næste gang.
1 kg. kylling filet, til min store glæde kan de nu købes økologisk i føtex: )
Marinade:
1.tsk. salt
0,6 dl. friskpresset citronsaft
2,5 dl. yoghurt 3,5%
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
friskrevet ingefær (ca. 3 cm.)
1 grøn hakket chili
2 tsk. garam masala
Saucen:
1,25 dl. tomatpuré
1,25 dl. vand
friskrevet ingefær (ca.2 cm.)
2,5 dl. piskefløde
1 tsk garam masala
2 tsk. sukker
1/4 tsk. chilipulver
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. stødt spidskommen
100 g. smør
Kødet skæres i 2 cm. store stykker og alle ingredienserne til marinaden blendes og hældes over kødet. Kødet trækker på køl i 4 timer. Kødet skal dryppe af inden det steges i 15 min. i et ildfast fad i ovnen på 220 grader. Det overskydende væske fra marinaden hældes fra.
Tomatpuré og vand kommes i en gryde og de øvrige ting kommes i pånær smørret der smeltes i en gryde for sig og hældes i til sidst.
Derefter kommes kyllingen op i saucen og varmes godt igennem. Serveres med ris, bulgur eller cus cus.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar