mandag den 15. oktober 2012

Hvid "Bounty"


Efter af have fået inspiration hos Ditte, har jeg selv være i gang med at lave en ny variant af den berømte Bounty bar.
Efter Summerbird i sin tid overbevidste mig om at hvid chokolade og lakrids er et pragtfuldt makkerpar, måtte jeg prøve denne variant af.

300 gram kokos mel, ca. halvdelen er ristet på en pande til de er let brune, for at give mere smag
1 dåse kondenseret mælk
3 tsk. lakridspulver fra Johan Bülow
Frysetørret hindbær til pynt

Som overtræk skal der  250-300 gram chokolade til. Jeg lavede 1/3 med hvid chokolade og resten med lys chokolade.

Kokosmel, lakridspulver og kondenseret mælk blandes i en skål til konsistesen er ensartet. Derefter formes kugler eller små aflange barer med fingrene, det klister mindre hvis man gør hænderne våde indimellem.
Dernæst skal de stå på køl i 2-3 timer og være faste i konsistensen før de overtrækkes. 

Hvid chokolade er temmelig udfordrende at arbejde med, og hvis det bliver meget over 40 grader varmt bliver det grynet og kan ikke anvendes. Så jeg har læst mig til at man skal hakke chokoladen i små stykker og smelte 2/3 dele over vandbad. Det er vigtigt at det er i en høj skål i en lille gryde, således der ikke trænger damp op til chokoladen, så gryner den nemlig også. Når der så er smeltet, tilsættes den sidste 1/3 del af chokoladen for at sænke temperaturen på den smeltede del. Skålen tages af blusset, og så er det med at komme i gang med at overtrække.

Ingen kommentarer: