onsdag den 4. august 2010

Salat med bagte tomater


For et par år siden blev jeg introduceret til bagte tomater som efterfølgende har været en fast del af maden hos os.
De smager super godt og er rigtig nemme at lave. De er lækre alene, evt. med revet parmesan over, eller som her i en salat med feta og ristede solsikke kerner.
Om vinteren kan almindelige tomater være utrolig kedelige og ikke smage af en pind. De eneste tomater der bare smager af en lille smule er cherrytomater, og især hvis de bliver bagte som disse.
Jeg plejer at lave dem således:
1 bakke små tomater, eller en stor håndfuld
1 spsk. rørsukker
3-4 spsk. olivenolie
1 spsk. frisk krydderurt, f.eks. oregano, timian eller rosenmarin
salt og peber

Tomaterne lægges i et ildfast fad og marinaden røres sammen og hældes over tomaterne. De sættes i ovnen ved ca. 175 grader i 30-40 minutter. Undervejs røres lidt rundt, så de jævnligt bliver vendt i marinaden.
Man kan tilsætte lidt ekstra olivenolie og derved får man lidt ekstra marinade, der smager himmelsk hvis den hældes over salaten.

2 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Lyder godt. Marinaden må smage vidunderligt :-)

Mette sagde ...

Det smager simpelthen også vidunderligt og jeg var meget begejstret da jeg smagte det første gang. Jeg laver det rigtig ofte oven på en blandet salat og giver den godt med marinade og så evt. parmesan og pinjekerner. Mums!