fredag den 1. oktober 2010

Grønne pandekager

Jeg lavede pandekager med spinat den anden dag. En lidt omstændig ret i flere processer, men den egner sig godt både til aftensmad eller frokost. Den består af relativ få råvarer, så man kan sagtens selv tilsætte flere ting eller variere indholdet i pandekagen som f.eks. ristede svampe, laks, andre former for italiensk lufttørret pålæg osv.

Pandekage dej: ca. 10 stk.
200 g. frossen hakket spinat
100 g. mel
1 tsk. salt
2 1/2 dl. sødmælk
2 æg
25 g. smeltet smør

Fyld:
2 skiver skinke pr. pandekage
200 g flødeost, gerne med krydderurter
Tilsæt gerne selv friske krydderurter
1 lille håndfuld hakket persille

Pandekagedejen røres sammen således der ikke er klumper i og den skal hvile en halv time. Derefter tilsættes hakket spinat og smørret. Pandekagerne laves og ovnen tændes på 200 grader. Flødeosten røres sammen med krydderurterne og fordeles ud på pandekagerne og skinken lægges på. De rulles sammen og lægges i et ildfast fad og bages i 20 min.





4 kommentarer:

Karen sagde ...

Det ser godt nok lækkert ud:) Nam nam

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak, det smager altså også rigtig godt hvis jeg selv skal sige det:)

Losarinas mor sagde ...

1000 tak for en rigtig god ide !

Mettes Mad m.m. sagde ...

Det var så lidt:)