lørdag den 13. november 2010

Den perfekte créme brulè - nu er den herNu er det jo ikke fordi jeg ikke har andet at tage mig til end at lave desserter hele tiden, men jeg må indrømme at det har naget mig en del, at jeg har været så elendig til at lave en så nem dessert.
Det er nu med stolthed jeg kan sige; så er den her, jeg kan sgu!
Jeg løste det "store mysterium" med hjælp og gode råd fra mine kære medbloggere, og jeg fandt ud af at den skal bage næsten dobbelt så lang tid som i opskriften i min ovn. Ja, det burde jeg måske have luret, men men...
Jeg skriver lige opskriften igen og kan kun sige at den skal bage mellem 30 og 50 min, alt efter ovnen. Den skal med andre ord bage indtil den er ret fast i konsistensen.


Créme brulè til 8 personer

8 æggeblommer
150 g. sukker
1 liter piskefløde
1 vaniljestang
100 g. rørsukker

1. pisk æggeblommer og sukker, til de er lyse og skummende
2. Bring fløden i kog sammen med den flækkede vaniljestang. Tag gryden af varmen, og hæld den kogende fløde i æggeblommerne under konstant piskning.
3. Hæld cremen i små skåle, og bag dem i vandbad i ovnen ved 150 grader, til de er faste. Lad dem derpå køle af.
4. Drys med rørsukker og brænd overfladen med en gasbrænder.


5 kommentarer:

Karen sagde ...

Jeg har aldrig smagt en créme Brulè, men vi har tit talt om at prøve at lave det. Nu er der vidst ingen grund til at lade vær. Det ser godt nok lækkert ud:)

Newyorkerbyheart sagde ...

Jeg ELSKER creme brulee :-D
Mit problem er mest, at jeg synes de "svinder" meget. Selvom jeg fylder ramakinerne helt op, så er der kun ca. halvdelen tilbage. Måske jeg skulle prøve din opskrift....

Mange hilsner
Birthe

Mettes Mad m.m. sagde ...

Karen: det er bare at springe ud i det. Ellers ved du hvor du skal henvende dig hvis den ikke stviver;)

Birthe:Du har ret, det skummer en del når man pisker det sammen og skummet forsvinder når det bliver bagt. Jeg laver dem også ind i mellem i en skål der har en større overflade end den på billedet, så kan der komme lidt mere i.

JOC sagde ...

Jeg kan godt se at dit indlæg er flere år gammelt, men kommer alligevel her med et link til en video med den ultimativt bedste creme brulée efter min mening. Især hvis du laver den med 3 hele æg som han foreslår, i stedet for kun æggeblommer. Denne svinder heller ikke som fra den anden opskrift.

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/creme-brule/?searchterm=creme

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak for det:)