onsdag den 10. november 2010

Minestronesuppe



Denne klassiske italienske ret findes i et hav af variationer alt efter hvor man befinder sig i Italien. Jeg har valgt at lave en vinterudgave, med alle de lækre rodfrugter der er fremme lige nu.
Man kan anvende de rodfrugter man lige har ved hånden eller følge en mere præcis opskrift fra f.eks. Sølvskeen. Min variation er således:


Suppe 8 pers.
2 store løg 
4 fed. hvidløg
300 g. bacon
2 dåser hakket tomat, eller frisk
4 porre
4 mellemstore gulerødder
8 kartofler
2 persillerødder
2 pastinak
400 g. perlespelt
1 liter vand


Løg, hvidløg og bacon ristes sprødt i olivenolie. Der tilsættes 2 dåser tomat, 1 liter vand samt alle rodfrugterne. Det hele simre i en times tid. 20 min før servering tilsættes perlespelt, og de sidste 5 min. tilsættes porre, således at de ikke bliver udkogte. Serveres evt. med et stykke groft brød til.





2 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Det ser vel nok lækkert ud! har aldrig fået gjort mig udi minestrone, men jeg skal da have det gjort en dag :-)

Mange hilsner
birthe

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak for det. Det er temmelig nemt og tilmed billigt.