torsdag den 4. november 2010

Den u-perfekte crème brulée, hjælp søges!
Jeg har virkelig brug for hjælp! Jeg er åbenbart ikke i stand til at lave en af verdens nemmeste desserter; crème brulèe. Jeg har desperat brug for hjælp og er træt af at den har konsistens som en tyk suppe, når den skal være fast i det.
Jeg har gennem tiden afprøvet forskellige opskrifter, nogle med en blanding af mælk og fløde uden held. Da jeg så lavede den sidst med ren fløde, blev den lige så slatten som den plejer. Hvad er det mon jeg gør galt? Jeg har også anvendt skåle der er fladere i det, således at overfladen er relativ stor og på den måde kunne det måske stivne mere, men nej.
Hjælp mig, hvis der er nogen der læser med??
- Mette

11 kommentarer:

Auramin sagde ...

Det ville være nemmere at hjælpe dig, hvis du skriver konkret hvad du har gjort - for et eller andet sted, har du tydeligvis gjort noget forkert. Hvordan plejer du at lave dem? Husker du at bage ramakinerne i et fad med vand? Varmer du cremen nok inden du hælder den i forme?

Lise Lotz sagde ...

Det lyder mystisk! Som Nicolai siger, må der gå noget galt i processen, og det er svært at gætte, når du ikke beskriver den... Jeg gætter alligevel: Bager du cremerne længe nok? Varmt nok? Kender du din ovn? Har du checket temperaturen med et ovntermometer? Jeg har lavet creme brûlée nogle gange (http://madogmening.blogspot.com/2008/02/creme-brul-brndere-i-politiken.html), men slet ikke nok til at være ekspert eller til at kunne huske præcis hvornår det er blevet perfekt, og hvornår det er blevet til noget andet, der smagte sødt og godt... Jeg prøver at minde mig selv om at tage noter i køkkenet, men det lykkes ret sjældent, og så er man jo tvunget til at prøve igen! God fornøjelse! :-)

Kristian sagde ...

Hej Mette - hmm...lyder mystifystisk...
Jeg bruger selv http://www.kokkekniven.com/opskrifter/creme-brulee-brownie/ denne opskrift som endnu ikke har slået fejl.

Kan du ikke smide den opskrift op du har brugt og hvordan den er fuldt, så vi kan nærstudere den?

Goodie weekend til dig!

Mettes Mad m.m. sagde ...

Kære alle.
Først, mange tak for respons. Det er rart at vide der er nogen der læser med:) Selvfølgelig skal I se opskriften, ellers er det jo umuligt at svare på. Beklager. Den kommer her:

Créme brulè til 8 personer

8 æggeblommer
150 g. sukker
1 liter piskefløde
1 vaniljestang
100 g. rørsukker

1. pisk æggeblommer og sukker, til de er lyse og skummende
2. Bring fløden i kog sammen med den flækkede vaniljestang. Tag gryden af varmen, og hæld den kogende fløde i æggeblommerne under konstant piskning.
3. Hæld cremen i små skåle, og bag dem i vandbad i ovnen ved 150 grader, til de er faste. Lad dem derpå køle af.
4. Drys med rørsukker og brænd overfladen med en gasbrænder.

Mettes Mad m.m. sagde ...

De skal i øvrigt bages i 30 min.

Signe sagde ...

Hmmm, jeg har lige nu 6 creme brulee'er stående på køl, som skal spises i aften - hvis de bliver gode, skal jeg nok blogge opskriften :-)
Min opskrift var nu med flere æg i forhold til fløde - 6 blommer til en halv liter...

Mettes Mad m.m. sagde ...

Så tror jeg det lykkedes mig at knække koden. I går morges var konsistensen som de plejer at blive og jeg tog konsekvensen og smækkede dem i ovnen, uden vandbad i ca. 20 min. ekstra ved 150 grader. Det hjalp og jeg målte samtidig temperaturen i ovnen, og den stemmer overens med stegetermometeret.
Summa summarum: så skal de åbenbart have noget der minder om 45-50 min. i min ovn før de er faste nok i konsistensen.

Mange tak for de gode input og for hjælpen:)
Hilsen Mette

Caterina Pinzarrone sagde ...

Det smager nu altid godt når du laver det ;)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak Cat. Mere eller mindre flydende:)

Anonym sagde ...

Jeg ved godt at det er længe siden du har stået i problemet men jeg vil alligevel lige smide en kommentar....
Når jeg laver creme brulee bruger jeg altid opskriften fra Arlas hjemmeside. Der er ikke noget bøvl med vandbad eller lign og de er bedst hvis de laves dagen før, hvilket jo også tit er en fordel hvis man skal have gæster...Så er det bare at drysse sukker på og brænde lige inden servering....Og så smager de dejligt!
-Lone

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak for tippet og din kommentar. Jeg har siden dette indlæg knækket koden og er nu ret hård til at lave dem hvis jeg selv skal sige det:)
Hilsen Mette