søndag den 28. november 2010

Juleknas


Så er det tid til at få lavet lidt juleknas, i dag er det nemlig første søndag i advent.
Jeg har lavet denne form for konfekt i flere variationer de seneste år, og det er super nemt.
Jeg har tage nogle tørrede ristede peanuts, sammen med nogle tranebær og pomerans. Og til alle der hader sukat og pomerens; det er slet ikke så slemt som I går og tror. Her giver det blot en god smag af appelsin og sødme der står godt til den mørke chokolade 80%, der er ret bitter.
Hele blandingen af nødder og pomerens puttes ned i den smeltede chokolade og sættes i små mundrette klatter på bagepapir, til de er størknet. 
Jeg har tidligere år lavet den med hvid chokolade, mandler, rosiner, hasselnødder og cashewnødder, der er også rigtig godt. Det er nemt og et godt hjemmelavet alternativ til de obligatoriske kaffebønner, syntetiske romtoppe og marcipansnitter.

2 kommentarer:

Caterina Pinzarrone sagde ...

God idé, det vil jeg prøve-lyder som noget hurtigt og lækkert juleknas. tak for tippet ;)

p.s. jeg kan desværre ikke vælge at kommenter som www.caterina.dk bare så du ved det-så måske du vil lave "profil valget" lidt om hvis der er andre ligesom mig som hverken har en blogspot eller Wordpress :)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Det er en vældig god juleknas.
Jeg tror desværre det rækker udover mine it-kompetencer at ændre indstillingerne. Hvis nogen ved hvordan man gør, modtages tips gerne:)