lørdag den 4. december 2010

Karameller



Karameller og fudge i det hele taget er noget jeg kan sukke efter. Jeg synes desværre ikke så ofte det er frisk når man køber det, men noget tør i det. Derfor besluttede jeg mig for at lave mine egne julekarameller, og de blev ret gode.

2,5 dl. piskefløde
125 g. sukker
3/4 dl. sirup
25 g. smør
1 håndfuld nødder, her hasselnødder

Det hele koges sammen i en gryde ved middel temperatur i 30-35 min. ved hyppig omrøring. Det er vigtigt at det ikke brænder på.
Nødderne tilsættes til sidst og massen skal køle lidt af inden den hældes i en form beklædt med film. 
Jeg har brugt en rugbrødsform som jeg gjorde våd inden filmen blev lagt i. Så klister det nemmere til formen. Sættes på køl et par timer og skæres ud i mundrette stykker.
Opbevares på køl, ellers bliver de for bløde.

8 kommentarer:

Sabine sagde ...

Hvor ser de gode ud! dem må jeg lave snarest!
Sabine
Sabinesverden.blogspot.com

Mettes Mad m.m. sagde ...

Det kan du roligt gøre, det er super nemt og smager lækkert:)
Mette

Eva Bagger sagde ...

Mmmhmmm, hvor ser de lækre ud!
Hvis du har lyst til at lave lakridsfudge, har jeg netop eksperimenteret og opnået et lækkert resultat for et par dage siden...
http://mums-filibaba.blogspot.com/2010/12/lakrids-fudge-den-perfekte-spiselige.html

Forøvrigt en meget fin blog i det hele taget! Kan man ikke blive fast læser?

Bedste hilsner fra
Eva
(fra Mumsfilibaba)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Hej Eva
Tak for de fine ord. Du kan så vidt jeg ved, blive fast læser ved at klikke øverst i venstre hjørne som fast læser? Ellers sig lige til....
Super lækre lakridsfudge, det er jeg netop en hund efter:) Også en rigtig fin og lækker blog du har dig, rigtig glædelig jul.
Hilsen Mette

Mets sagde ...

Hvor ser de lækre ud! Men - 125 g smør OG 25 g smør?
//Mette

Mettes Mad m.m. sagde ...

Wups, det er en fejl. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Det er 125 g. sukker og 25 g. smør.
Hilsen Mette

Anonym sagde ...

Rigtig fin opskrift! hvor stor var din rugbrødsform?:)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak skal du have. Min form er vidst en helt almindelig størrelse rugbrødsform. Altså det der ca. svarer til størrelsen af et helt rugbrød:)