Der er et utal af anvendelses muligheder med disse små salt-cyrlige basser. De kan tilføre et helt andet element til rodfrugter i ovnen, til kød, fisk og i dressinger. Det er bare at prøve sig frem. Jeg snitter fint omkring 1/3 af en hel citron til et fad med rodfrugter. Nu hvor julen snart står for døren, er de også oplagt som en gave.
Salte citroner
Friske øko citroner
1 håndhuld groft salt pr. citron
Hele fed hvidløg og chili efter smag og behag
Olivenolie
Evt. friske krydderurter
Der snittes et kryds i citronen og den fyldes med groft salt. De mases sammen i glasset og hele fed hvidløg og chili fordeles i glasset. Når alt er på plads i glasset, hældes kogende vand over og der hæles et "låg" af olivenolie over, ca. et par cm. til sidst.
Glasset opbevares på køl og de skal trække mindst 1 måned før de er klar og gerne længere.
5 kommentarer:
Det ser smukt ud:)
Tak Karen, men jeg drømmer om dit kamera og linse - opsparingen er startet:)
Det kan jeg godt forstå. Det er alle pengene værd:)
Jeg lavede sådan et glas for 6 mdr siden - dog uden kogende vand & olie men efter Brdr. Price opskrift og ja det er super lækkert !
Spændende Jens, den opskrift må jeg lige kigge nærmere på. Synes de er geniale og giver et lækkert "pift" til de fleste ting.
Send en kommentar