Jeg blev introduceret til denne skønne kage af min nabo Karen for et stykke tid siden. Jeg synes den er super lækker og minder mig om krydderkage med smør på hos min moster da jeg var barn, mums!
At den så oven i købet er meget nem at lave, er bare et plus.
1 øl
1 helt brev brun bagepulver
500 g. brun farin
500 g. hvedemel
Det hele røres sammen til en ensartet masse, og hældes i en smurt rugbrødsform. Bages 1 time ved 175 grader og serveres med et tyndt lag smør.
17 kommentarer:
den lyder super spændende!
sabine
sabinesverden.blogspot.com
Nej hvor sjovt....Bagte en meget lignende så sent som igår.....og sidder med et stykke på aftenkaffe-tallerknen lige nu. Mums!
Dbh Charlotte
Det skal jeg helt sikker prøver. Jeg elsker krydderkage. Og tak for din sidste mail. Jeg har ikke nået at svare, men jeg glæder mig til at vi finder en dag. Hvornår vil det passe dig?
Krydderkage er bare en klassiker! Og det kolde smør gør det bare ekstra lækkert.
Karen: jeg sender lige en mail når jeg har et overblik, sygdom du ved....
Kære Mette
Hvor lyder det spændende (og utroligt nemt). Kan man smage øllen?
Kh Nadia / foodfanatic
Hej Nadia
Jeg synes ikke rigtig øllen smager igennem, men jeg har også brugt en alm. pilsner. Hvis man brugte en stout, porter eller en anden mørk øl, kunne man måske. Lad mig endelig vide hvis du prøver:)
Kh. Mette
Hej Mette, får man ølmave af sårn en kage der?
Kh.
Jakob
Ps. Hvis man nu ikke får ølmave af kagen, kan man måske driste sig til et tykt lag smør?
Hej Jakob
Begge dele kan vel have sin berettigelse:) Men jeg stemmer klart for et tykt lag smør!
PS: der er mere tilbage....
Sikke en dejlig nem opskrift - den skal helt sikkert prøves. Tak :)
Velbekomme, skriv gerne hvordan det går:)
Hvorfor hedder det egentlig ølkage?
Fordi der er øl i KB!
Sjovt nok fik jeg serveret en krydderkage så sent som i går, som sendte mine små grå på en lang rejse tilbage i tiden. Ja for Søren :-) Øl-kage. Jeg havde "lykkeligt" glemt alt om denne herlighed, men gik så på jagt efter emnet. Der er tilsyneladende lidt uenighed om hvilken øl-sort der er optimal. Hvidøl, pilsnerøl eller porter. Jeg tror jeg vil forsøge mig med porteren som jo har lidt pondus.
Spændende at du skriver det med porteren. Jeg har netop en i ovnen nu med stout og 200 gram mindre sukker, altså 300 gram i alt, for at se om jeg kan trække lidt mere øl-smag frem:)
Jeg har aldrig prøvet at bage en ølkage men fik iden ved at min mand skal til møde i fodboldkluppen, han skal have noget med som kan spises sammen med en kop øl, jeg sagde til ham jeg kan da lige bage en ølkage til jer!
Grunden til at jeg lige nødagtig har valgt din opskrift er fordi den er nem og enkel at gå til, alle de andre opskrifter som jeg har set på, skal der alverdens ting i.Så nu håber jeg bare på at den er super god. Din kage har jo fået rigtig mange gode anmeldser, så hvorfor skulle den ikke værre god:)GG
Jeg lover dig du nok skal høre nærmere fra mig Knus
Det lyder til at blive en hyggelig aften i fodboldklubben med ølkage og øl, det perfekte match!
Send en kommentar