tirsdag den 1. februar 2011

Fastelavnsboller


Traditionen tro, er det netop nu tid til fastelavnsboller. Jeg er mest til den klassiske model, altså en bolle med creme og glasur på toppen. 

Dej:
1 dl. mælk
50 g. gær
125 g. blødt smør
1 æg
4 spsk. sukker
375 g. mel

Mælken lunes til håndtemperatur og gæren opløses heri. Det bløde smør, æg,
og sukker røres i, og melet tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal hæve lunt i en times tid. Dejen rulles ud med en kagerulle og der skæres 16 firkanter af ca. 10x10 cm. Der sættes ca. 1 spsk. creme i midten af hver firkant og alle hjørnerne foldes ind til midten og klemmes godt sammen, således at dejen ikke siver ud under bagningen.


Creme:
2 æg
1/4 l. mælk
1 spsk. mel
3 spsk. sukker
korn fra 1 hel vaniljestang

Mælken varmes forsigtigt op og der tilsættes et æg ad gangen under omrøring. Vaniljekornene tages ud af stangen og røres ind i sukkeret, så alle kornene bliver fordelt og man ikke tilsætter en stor sort klump.
Sukker, vanilje og mel tilsættes lidt ad gangen. Det er meget vigtigt at det kun foregår under middel varme.

Bollerne bages 10 min. ved 225 grader eller til de er lysebrune. Pas på, de tager hurtig farve. Pyntes med glasur og evt. violer.

8 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Nu begynder den dejlige tid, hvor vi kan bage og ikke mindst spise, fastelavnboller :-)
Jeg har lovet ÆldsteDatter at bage mine fastelavnsboller til alle hendes kollegaer, på Fredag, fordi hun har fødselsdag :-)

Hanne's verden sagde ...

MUMS, de ser skønne ud. Har selv bagt en variation med marcipan/chokolade/remonce fyld ... måske man liiiige skulle bage en mere traditionel en. Ja, det må man nok hellere ;)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Miri; det lyder skønt at kunne lave fastelavnsboller til fødselsdag, rigtig hyggeligt og festligt.

Hanne; det lyder bestemt heller ikke kedeligt, jeg er en hund efter remonce i alle kager. Kan godt følge dig i at man er nødsaget til at afprøve flere variationen. Har du en opskrift på dine fastelavnsboller på bloggen?

Caterina Pinzarrone sagde ...

Det vil jeg også prøve! Dem du lavede sidste år var ret gode :)....jeg fik nu en fra Schweizeren igår (den var nu også udmærket)men jeg er nu mere til den "klassiske model"

Mettes Mad m.m. sagde ...

Var det ikke de samme sidste år?? Kan ikke lige huske det. Man skal aldrig kimse af Schweizeren! Jeg er bare ikke så meget til flødeskum i rå mængder:)

Miss A sagde ...

Hejsa.

Sikke en fin madblog, du har her. Jeg har tilladt mig at melde mig som fast læser. Måske du kunne have lyst at kigge forbi min madblog ved lejlighed.

Mvh Anita
http://livogmad.blogspot.com/

Mettes Mad m.m. sagde ...

Hej Anita
Tak for din kommentar og velkommen til.
Jeg vil meget gerne kigge forbi din blog.
God søndag:)

Sarah sagde ...

Novra de ser gode ud.... Tror jeg vil prøve at lave dem på lørdag hvor jeg får nogle veninder på besøg :-)
Hvis du har en yderst god opskrift på nogle boller må du gerne smide den på min blog. Jeg har en fane der hedder opskrifter:-)
Go' tirsdag!