lørdag den 29. januar 2011

Rødbedesuppe


Man behøver hverken have langt hår eller gå i Jaco-form sko for at spise rødbedesuppe. Det er en rigtig god variant hvis man godt kan lide grøntsagssupper.
Vi fik den til hovedret med et godt stykke brød til og små stykker bacon drysset på toppen. Men jeg synes sagtens den også kunne gå som en forret, da den er fyldig, så skal man bare ikke have en ret stor portion.

125 g. gulerod
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
500 g. rødbeder
250 g. kartoffel
2 spsk. mel. 
1 l. hønsefond
3 spsk. balsamico
1 tsk. sukker
creme fraiche
ristet bacon eller lufttørret skinke


Alle rodfrugterne skæres i lige store tern og brunes let på panden sammen med løg og hvidløg. Derefter drysset melet over og brun videre et par minutter endnu. Hønsefonden tilsættes og det hele skal koge i ca. 45 min.
Det hele blendes og der tilsættes balsamico og sukker. 
Inden servering skal der en lille klat creme fraiche i og drysses med bacon.

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

Det var heldigt, for jeg ejer ikke Jacosko eller langt hår :-)
Nyder forresten din the- rigtig meget !
1000 tak :-)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Heller ikke jeg, synes bare det lyder meget sundt og havl vegetarisk:)
Godt at du nyder theen, det er også en af mine favoritter.

Cecilie sagde ...

Elsker farven på den her suppe, ja og så smager den oveni købet super godt :)
Cecilie

Mettes Mad m.m. sagde ...

Præcist, den er bare super:)