Nu skal alt jo ikke være smal-kost i januar, så her er lige en lille én til sidebenene...
Fyldet kan varieres efter smag og behag, kunne også forestille mig at en kombi af marcipan, æblestykker og kanel kunne være et hit.Det er bare at forsøge sig lidt frem.
Ca. 25-30 stk.
Dej:
250 g. smør
250 g. hvedemel
1 dl. piskefløde
1 pk. gær
Fyld:
50 g. smør
100-150 g. marcipan
50 g. kanelsukker
Gæren opløses i det lune fløde, melet smuldres i melet og det hele æltes sammen til en dej, der skal hæve ca. 30 min.
Dejen rulles ud og skæres ud i trekanter alt efter hvor store man vil have dem. Der sættes en lille klat af fyldet i bunden af trekanten og den rulles sammen. Forsøg at lukke dejen, således at der ikke er noget der siver ud. (Man kan ikke proppe hornene med fyld, selvom det smager godt, det siver bare ud på bagepladen når det bliver bagt. Taler af bitter erfaring!)
Hornene sættes på en bageplade med god afstand og bages i 15-20 min ved 175 grader indtil de er gyldne. De er naturligvis bedst lune.
3 kommentarer:
Åh nej !
udbrud med et smil :-)
Hvor er det fristende !!
Kage er bare altid fristende. Derfor bor de nu i min fryser!
Hej Mette,
jeg har tagget dig i en blogleg....ved godt at det er meeega "kædebrev" agtigt og pyramidespil agtigt-men også lidt hyggeligt :o)
Håber at du har lyst til at være med!
www.caterina.dk
Send en kommentar