Jeg har udviklet lidt videre på speltbollerne og fik et nyt og spændende resultat i går.
De blev meget sprøde og luftige. Surdej gør bare noget ved brød som man ikke opnår ved kun at anvende gær. Det er nyt for mig at bruge surdej til lyst brød, men det er altså et hit.
Speltbollerne blev lavet således:
Ca. 18 stk.
9 dl l. koldt vand
1 dl. hvedesurdej
20 g. gær
salt
1 kg. speltmel
200 g. havregryn
Solsikkekerner til pynt
Hæver natten over i køleskab. Dejen er meget våd og der kan være behov for ekstra mel når de skal formes.
Hæver natten over i køleskab. Dejen er meget våd og der kan være behov for ekstra mel når de skal formes.
Bages ved 225 grader i 15 min. ved varmluft
2 kommentarer:
Flotte boller. Jeg kan anbefale at forme dem med våde hænder, så behøver man ikke ekstra mel :-)
Godt tip Signe. Tak for det. Det vil jeg prøve næste gang:)
Send en kommentar