fredag den 15. oktober 2010

Weekendbrød



Jeg laver af og til dette brød til frokost med en salat til, eller hvis vi skal på tur med madpakker. Det holder sig frisk længe og tåler også en tur på brødristeren.
Dej
25 g. gær
2 dl. vand
1 spsk. salt
3 spsk. olivenolie
200 g. grahamsmel
300 g. hvedemel
Olivenolie og havsalt 
Fyld
Revet ost, ca. 1 pakke
Lufttørret skinke, ca. 2 pakker
Pesto


Gæren røres ud i vandet sammen med salt og melet tilsættes lidt ad gangen. Dejen æltes og hæver 1 times tid. Dejen rulles ud på en bageplade med papir og pesto fordeles på halvdelen af dejen, osten fordeles i et jævnt lag og skinken lægges på. Den anden halvdel af dejen foldes over fyldet og lukkes hele vejen rundt, evt. med en gaffel. Der snittes nogle strimler i brødet og olivenolie og havsalt fordeles på toppen. Det færdige brød hæver igen i en halv time hvorefter det bages i 15 min. ved 250 grader.



3 kommentarer:

Karen sagde ...

Det ser godt nok superskønt ud. Det vil jeg bage i weekenden. Tak for inspirationen:)

Klidmoster sagde ...

Super god idé at bage fuld ind i på den måde. Lækkert :-)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Karen: selv tak, håber I vil nyde det og får en god weekend.
Klidmoster: tak, og variationen af fyldet er jo næsten uendelig:)