lørdag den 26. februar 2011

Broccoligratin


Medens det stadig er isende koldt udenfor og jeg venter på foråret, nyder jeg stadig de lidt tunge vinterretter.
Gratin er ret lækkert synes jeg, enten som tilbehør eller som en hovedret. Denne udgave er uden kød, men kan sagtens tåle en håndfuld ristet parmaskinke som drys. Man kan i øvrigt skifte broccolien ud med blomkål og man har sig en mormor klassiker.

Bechamelsauce:
50 g. smør
5. spsk. mel
5 dl. mælk
salt & peber

Smørret smeltes og melet røres i. Mælken tilsættes lidt ad gangen mendes der piskes grundigt for at undgå klumper.

Når man så har den færdige bechamelsauce, tilsætter man yderligere 75 gram mel, så den bliver tykkere i konsistens.
Det skal køle lidt ned og der tilsættes 4 æg, et ad gangen under kraftig omrøring.
Dernæst skæres et helt broccoli ud i små buketter, og jeg undlader at koge det inden, da jeg godt kan lide at der er lidt bid i.

Den bages ved 175 grader i 45 minutter.



2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Ren nostalgi!
Min barndoms gratin :-)
Bliver nødtil at prøve den:-)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Held og lykke, det er en skøn ret:)