mandag den 25. april 2011

Chili con carne



Der findes sikkert et hav af variationer over denne ret. Jeg kan godt lide stærk mad, men ikke så stærkt at jeg ikke kan smage nuancerne i maden, men bare en brændende fornemmelse. I min variation er der ikke super meget chili, dette kan blot tilføjes. For at gøre retten lidt lettere her i foråret, var tilbehøret en grøn salat of friskbagt brød. 

900 g. magert hakket oksekød
500 g. røde bønner
2 dåser hakkede tomater
2 løg
4 fed hvidløg
2 dl. oksefond
2 stykker mørkt chokolade
2 tsk. ekstra stærkt chilipulver
1 tsk. sukker
salt og peber

De røde bønner sættes i blød i mindst 12 timer, eller natten over.
Løg og hvidløg hakkes fint og brunes på panden sammen med oksekødet. De hakkede tomater blendes og hældes i en gryde og det brunede kød tilsættes. 
Derpå tilsættes fond, chili, chokolade, sukker, salt og peber. Det hele skal simre i en times tid ved svag varme. Smag evt. til med mere chili.

Ingen kommentarer: