Der findes sikkert et hav af variationer over denne ret. Jeg kan godt lide stærk mad, men ikke så stærkt at jeg ikke kan smage nuancerne i maden, men bare en brændende fornemmelse. I min variation er der ikke super meget chili, dette kan blot tilføjes. For at gøre retten lidt lettere her i foråret, var tilbehøret en grøn salat of friskbagt brød.
900 g. magert hakket oksekød
500 g. røde bønner
2 dåser hakkede tomater
2 løg
4 fed hvidløg
2 dl. oksefond
2 stykker mørkt chokolade
2 tsk. ekstra stærkt chilipulver
1 tsk. sukker
salt og peber
De røde bønner sættes i blød i mindst 12 timer, eller natten over.
Løg og hvidløg hakkes fint og brunes på panden sammen med oksekødet. De hakkede tomater blendes og hældes i en gryde og det brunede kød tilsættes.
Derpå tilsættes fond, chili, chokolade, sukker, salt og peber. Det hele skal simre i en times tid ved svag varme. Smag evt. til med mere chili.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar