Skønne grovboller med knækkede hvedekerner
Dag 1:
2 dl. knækkede hvedekerner
1,5 dl. A38
1 dl. vand
10 g. gær
De knækkede hvedekerner koges i rigeligt vand i en times tid, køles ned og skylles. Gæren opløses i vand og A38 og de knækkede hvedekerner tilsættes. Hæver lunt natten over.
Dag 2:
0,5 dl. vand
10 g. gær
2 tsk. salt
1 spsk honning
150 g. grahamsmel
300 g. hvedemel
Æg til pensling
Sesamfrø til drys
De sidste 10 g. gær udrøres i 0,5 dl. lunkent vand. Salt og honning tilsættes og blandingen fra dagen før røres i. Grahamsmel blandes i og hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Dejen æltes sammen og efterhæver 1 time igen.
Bollerne formes og hæver igen i 30 min.
Ægget piskes sammen og pensles på bollerne, og drysses til sidst med sesam.
Bages i 25 min. ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar