mandag den 31. oktober 2011

Græskarsuppe


Halloween er en tradition der er ved at bide sig godt og grundigt fast i Danmark og vi er også hoppet med på bølgen. I hvert tilfælde hvad maden angår. Vi har fået græskarsuppe, hvilket smager skønt og mætter rigtig godt.

1 lille Hokaidogræskar
2 små løg
3 fed hvidløg
1/2 æble
2 store gulerødder
2 spsk. hyldeblomsteddike
1 spsk. honning
1 liter hønsefond
4 laurbærblade
2. dl. madlavningsfløde
salt og peber

Løg, hvidløg og æble hakkes fint og brunes i olie. Græskaret deles i halve, kernerne fjernes og skrællen skæres væk. Dernæst skæres det i store firkanter sammen med de skrællede gulerødder og kommes i gryden med hønsefond. Dernæst tilsættes hyldeblomsteddike, honning og laurbærblade. Det hele simre i en lille halv time og blendes til en ensartet konsistens. Dernæst tilsættes madlavningsfløde, salt og peber.

Ingen kommentarer: