lørdag den 5. november 2011

Konfektkage med nødder og dadler


Denne lækre kage kan enten skæres i små mundrette hapser som en italiensk Pan Forte kage, eller spises som et dessert stykke med syrlig creme fraiche eller en syrlig sorbet.

1. dl. sukker
200 g. dadler
200 g. hasselnødder
2 æg
2 spsk. mel
1 tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes til sukkeret er opløst. Mel og bagepulver blandes og røres i æggemassen. Nødder og dadler hakkes groft og vendes i til sidst.
Bages ved 175 grader i 30 min. i et smurt tærtefad.

Fudge
2 dl. piskefløde
120 g. sukker
2 spsk. mørk sirup
50 g. smør
Kornene fra 1 hel vaniljestang

Det hele kommes i en gryde og koges sammen ved høj, men ikke max, temperatur. Det er vigtigt at røre, røre og røre så det ikke brænder på. Det tager ca. 20 min indtil det har den rette brune karamel konsistens.


2 kommentarer:

Emilia sagde ...

Mmm, det ser super lækkert ud :)
Tak for opskriften!

Mettes Mad m.m. sagde ...

Velbekomme:)