søndag den 19. februar 2012

Verdens bedste lakridssmåkage

Så er der nyt for alle os der elsker lakrids!
Denne lille lækre sag har den mest intense smag af lakrids og har en syrlig kant fra de små tranebær. Et absolut "must try" hvis man er lakridsafhængig.
Jeg har anvendt lakrids ekstrakt fra Urtegaarden og det fungerer super godt. Der findes sikkert mange andre gode former for lakridspulver der snildt kan anvendes.

80-90 stk.
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver
125 gram tranebær
375 gram blødt smør
500 grem rørsukker
2 hele æg

Sigt mel og bagepulver, tilsæt lakrids, tranebær og smør skåret i mindre stykker.
Ælt dejen med fingrene indtil smørret er opløst. Tilsæt dernæst sukker og æg, og ælt det ind i dejen, kun lige til den samler sig.
Del dejen i 3 lige store klumper og rul dejen ud i 3 ruller, ca. en 20 krones diameter. Pak dem ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er lidt hårde. (En god halv times tid)
Skær dernæst rullerne i tykke skiver på ca. 1 cm. og læg dem på en bageplade med god afstand.

Bages ved 180 grader i 8-11 minutter, alt efter hvor varm din ovn er.

TIP: Bag kun de småkager du har brug for og gem rullerne i fryseren til en anden god gang. De tages op af fryseren i ca. 15. minutter og kan derefter skæres i skiver  og bages som ovenstående. 

8 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Det er da vist Markus Grigos opskrift, fra bogen Grigos Hjemmebag, bare ganget op ;-) Det er i hvert fald den opskrift jeg har på min blog, med henvisning til hans bog....

/Newyorkerbyheart

Losarinas mor sagde ...

Savle ! Jeg elsker småkager og lakrids- så denne må være det perfekte match af en småkage:-)

Mettes Mad m.m. sagde ...

Spændende, det vidste jeg ikke. Jeg har blot fået en kopi af en kollega. Den må jeg lige tjekke ud:)

Sofie sagde ...

Hej min ven.
Så prøv lige dem her med Johan Bulows lakrids!
http://www.facebook.com/note.php?note_id=311825482171051
Knus

Mettes Mad m.m. sagde ...

Tak Sofie. De ser super skønne ud. Johan Bülow laver efter min mening noget af det bedste lakrids, mums!

Anonym sagde ...

Hej Mette
De er super skønne! Havde stor succes med dine kager sidste jul og langt ind i januar hvor vi lige måtte lave en portion ekstra. Prøv at klip finsk lakridsstykker og put dem i dejen, mums

Anonym sagde ...

Hej.
Fantastisk opskrift :-)
Jeg rev rødbeder skyllede dem godt og vred dem, og kom dem i som erstatning for tranebær, de blev efter min mening lige så gode.

Liselotte Langelund sagde ...

Bare SÅ gode!