torsdag den 8. marts 2012

"Speltotto" med svampe og spinat



En variation over en klassisk risotto med speltkerner


1. løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. finthakket rosenmarin
250 g. svampe
500 g. ris
1 liter hønsefond
75-100 g. parmesan
Smør og olie til stegning


Fremgangsmåden er præcis den samme som når man laver en risotto. Start med at brune det finthakkede løg, hvidløg og svampene i en gryde i 2-3 spsk. olie. Løg og svampe lægges til side i en skål. Dernæst tilsættes 2 spsk. smør i den varme gryde og alle risene kommes i og steges en smule. Fonden tilsættes lidt ad gangen, og når væsken er absorberet, tilsættes lidt mere osv. indtil det hele er brugt. Når der lige er ved at være færdigt tilsættes revet parmesan.
Spinaten kan enten røres i "speltottoen" lige inden serveringen eller ligges som en "bund" under.

Ingen kommentarer: