mandag den 6. september 2010

Æblekage


Frugtkager er bare skønne, - punktum!
Denne æblekage er saftig og kombinationen af marcipanen og kanel gør den uhyr lækker. Lige i denne tid bugner det med æbler, så det er bare på med vanten og ud i det blå.

1 springform
125 g. smør
1 kg. æbler
175 g. sukker
100 g. mel
4 hele æg
50 g. marcipan
50 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kanelsukker til drys

Smør springformen og tænd ovnen på 165 grader. Skræl æblerne og skær den i både. Rør sukker og æg sammen og smelt smørret og bland det i. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen og rør rundt til der ikke er flere klumper i.
Hæld dejen i den smurte form og læg æblerne i dejen. Skær marcipanen i små stykker og put det godt ned mellem æblerne og drys med kanelsukker.
Bages i ca. 1 time, indtil den er fast i midten.
En lille klat creme fraiche er ikke kedeligt til...




2 kommentarer:

Bonne sagde ...

Ser lækker ud. Jeg kan ikke tåle æg så vil høre om du har et alternativ som jeg kan fylde i?

Bonne sagde ...

Ser også der er mel i - tror du amaramt, ris eller boghvedemel kan bruges? Ja du ved det jo ikke ;-) så jeg må vist bare prøve, men så er der æggene.